Aanmelden

Het vrijeschool onderwijs groeit op dit moment en kan zich landelijk verheugen in grote belangstelling.
Ook de Zevenster maakt een sterke groei door. Het is daarom belangrijk dat u uw kind aanmeldt rond het 2e levensjaar.
Een aanmelding is nog geen inschrijving maar u bent dan wel verzekerd van een plekje op onze school.

Sprookjesmiddagen

Er was eens…
Ook benieuwd naar een vrijeschool kleuterklas?
Kom met uw peuter/kleuter naar onze sprookjesmiddagen! Op woensdagmiddag:

  • 1 februari 2017
  • 8 maart 2017
  • 24 mei 2017

bent u van harte welkom in onze kleuterklassen van 14:00u tot 15:00u. De juffen vertellen een mooi verhaal of spelen een poppenspelletje. Ook zingen we liedjes met de gitaar in de sfeer van het seizoen of passend bij het verhaal.
Kinderen onder de 3 jaar zijn vaak nog te jong voor deze verhaaltjes. Liever nog even wachten dan, anders kunnen de andere kinderen ook niet goed luisteren naar de verhaaltjes.
Tot ziens!
Groet, juf Trudy, juf Larissa, juf Greetje en juf Hanneke.

Rondleidingen

Regelmatig worden er rondleidingen gegeven op onze school. Een leuke gelegenheid om de sfeer van de Zevenster te proeven en om uitgebreid informatie te krijgen over de vrije school. Voorafgaand aan de rondleiding wordt er achtergrond informatie gegeven over het onderwijs op de vrije school. Daarna kunt u de klassen in bedrijf zien, de sfeer proeven in de kleurrijke lokalen, werk zien dat de kinderen gemaakt hebben en is er uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen. De rondleidingen zijn bedoeld voor ouders, voor kinderen is het te lang en niet leuk.

Mocht u interesse hebben in een rondleiding: u kunt contact opnemen via ons contactformulier. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om op één van deze rondleidingen te zijn, kunt u ook contact opnemen voor een individuele afspraak!

Rondleidingen door de school van 9.00- 10.30u (zonder kinderen ivm uitleg en gesprek):

  • dinsdag 3 oktober 2017
  • dinsdag 30 januari 2018
  • donderdag 8 maart 2018
  • donderdag 24 mei 2018

Open avond

Op donderdag 1 februari 2018 opent vrijebasisschool de Zevenster in Uden haar deuren voor belangstellenden. Wij nodigen alle ouders/verzorgers van jonge kinderen uit om kennis te komen maken met deze unieke manier van onderwijs. Op de Zevenster is het aanbod van cognitieve, kunstzinnige en sociale vorming even belangrijk. De Zevenster is een regioschool, dus ouders en kinderen uit de omgeving van Uden zijn zeker ook welkom!

Wij hebben naast het regulier leerstofaanbod een plusprogramma waarin kunstzinnig en ambachtelijk onderwijs aangeboden wordt zoals: koorzang, toneel, blokfluitles, euritmie, handwerken, schilderen, tekenen en boetseren. Met de kleuters bakken we ons eigen brood, koken we elke week soep en spelen we elke woensdag met alle kleuters de hele ochtend in het bos.. Door dit brede aanbod, ontplooien de leerlingen zich evenwichtig op het gebied van denken, doen en beleven.

De school is geopend op deze avond van 1 februari 2018 van 20:00 tot 22:00 uur. Om 20:00 uur start de rondleiding door alle klassen waar elke leerkracht vertelt wat het aanbod is voor het betreffende leerjaar . De leerkracht licht uitgebreid toe hoe de leerstof aansluit bij de ontwikkelingsfasen van de leerlingen, er is veel aandacht voor bewegend en beweeglijk onderwijs. We leggen deze avond uit hoe de extra vakken passen in dit complete ontwikkelingsaanbod. Er is ook werk van de kinderen te bewonderen.

Reageren is niet mogelijk