Rondleidingen en Open Avond

Het vrijeschool onderwijs groeit op dit moment en kan zich landelijk verheugen in grote belangstelling.
Ook de Zevenster maakt een sterke groei door. Het is daarom belangrijk dat u uw kind aanmeldt rond het 2e levensjaar.
Een aanmelding is nog geen inschrijving, maar u bent dan wel verzekerd van een plekje op onze school (Let op, er kan een wachtlijst zijn).

U kunt zich wenden tot onze schoolleiding, telefonisch of per e-mail. U vindt deze gegevens op onze contactpagina.

Rondleidingen

Regelmatig worden er rondleidingen gegeven op onze school. Een leuke gelegenheid om de sfeer van de Zevenster te proeven en om uitgebreid informatie te krijgen over de vrije school. Voorafgaand aan de rondleiding wordt er achtergrond informatie gegeven over het onderwijs op de vrije school. Daarna kunt u de klassen in bedrijf zien, de sfeer proeven in de kleurrijke lokalen, werk zien dat de kinderen gemaakt hebben en is er uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen. De rondleidingen zijn bedoeld voor ouders, voor kinderen is het te lang en niet leuk.

Mocht u interesse hebben in een rondleiding: u kunt contact opnemen via ons contactformulier. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om op één van deze rondleidingen te zijn, kunt u ook contact opnemen voor een individuele afspraak!

Rondleidingen door de school van 9.00- 10.30u (zonder kinderen ivm uitleg en gesprek):

  • dinsdag 1 oktober 2019
  • dinsdag 28 januari 2020
  • woensdag 26 maart 2020
  • woensdag 1 april 2020

Open avond

Op donderdag 6 februari 2020 opent vrijebasisschool de Zevenster in Uden haar deuren voor belangstellenden. Wij nodigen alle ouders/verzorgers van jonge kinderen uit om kennis te komen maken met deze unieke manier van onderwijs. Op de Zevenster is het aanbod van cognitieve, kunstzinnige en sociale vorming even belangrijk. De Zevenster is een regioschool, dus ouders en kinderen uit de omgeving van Uden zijn zeker ook welkom!

Wij hebben naast het regulier leerstofaanbod een plusprogramma waarin kunstzinnig en ambachtelijk onderwijs aangeboden wordt zoals: koorzang, toneel, blokfluitles, euritmie, handwerken, schilderen, tekenen en boetseren. Met de kleuters bakken we ons eigen brood, koken we elke week soep en spelen we elke woensdag met alle kleuters de hele ochtend in het bos.. Door dit brede aanbod, ontplooien de leerlingen zich evenwichtig op het gebied van denken, doen en beleven.

De school is geopend op deze avond van 20:00 tot 22:00 uur. Om 20:00 uur start de rondleiding door alle klassen waar elke leerkracht vertelt wat het aanbod is voor het betreffende leerjaar . De leerkracht licht uitgebreid toe hoe de leerstof aansluit bij de ontwikkelingsfasen van de leerlingen, er is veel aandacht voor bewegend en beweeglijk onderwijs. We leggen deze avond uit hoe de extra vakken passen in dit complete ontwikkelingsaanbod. Er is ook werk van de kinderen te bewonderen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.