Avondvierdaagse 2019

Avond4daagse Uden 4 juni – 7 juni 2019

Ieder jaar doet de Zevenster mee aan de Avondvierdaagse Uden. Er is informatie te vinden op de site van Stichting Schoolsport Uden over de planning en daar worden ook de routes gepubliceerd.

Het opgeven is enkele weken voor de Avondvierdaagse. Er komt een inschrijfformulier mee met je kind vanuit school wat je samen met de €7 per kind meeneemt naar de volgende inschrijfdagen:

dinsdag 21 mei van 8.15-8.45 & 14.30-15.00
woensdag 22 mei van 8.15-8.45 & 12.45-13.15

Inschrijfgeld is 5 euro per kind, eten en drinken-bijdrage 2 euro. In totaal dus 7 euro.

Op de Zevenster hebben we meerdere groepen die de 5 km lopen en 1 die de 10 km loopt. De 5 km groepen zijn onderverdeeld in een groep voor de jongste kinderen (meestal de kleuters) en groepen voor de oudere kinderen.
De groepsnummers dit jaar:

5 KM
(volgt nog)

10KM
(volgt nog)

De lijsten komen in de week voor de Avondvierdaagse op school te hangen op de schooldeur bij het schoolplein met daarop de indeling.
Mocht je nog willen wisselen van groep, dan kun je dit melden bij de coördinator op school, dit jaar is dat Daniëlle Dambrink (moeder Floran en Féline) of bij Tjomme (vader van Lucas en Enora) . Daniëlle haar e-mailadres is dddambrink@hotmail.com

Veelgestelde vragen:

Hoe laat begint het en waar is het? De start is voor alle groepen om 18:00 uur in het sportpark Uden. Alleen op de laatste avond, begint de 10km groep een half uur eerder, dus om 17:30.

De groepen zijn genummerd, je kunt je eigen groep vinden door te kijken naar de groepsleiders die bij de groep staan. Zij hebben een groot hesje met het nummer van de groep erop. Groep 1 staat dus ergens vooraan en zo loop je op volgorde de groepen af.

De laatste avond worden alle lopers feestelijk onthaald met muziek en veel mensen bij de finish. Veel kinderen krijgen dan een bloemetje van een familielid oid.

Oei..ik heb me te laat opgegeven, kan mijn kind nu nog meelopen? Ja, dat kan. Je kunt je op de eerste avond van de avond4daagse nog opgeven, individueel. Neem dan zelf inschrijfgeld mee (€5 per kind) en kom op tijd, een kwartier/half uur voor de starttijd (18:00u) en meld je bij de organisatie. Zij zitten in het gebouw van de atletiekvereniging de Keien, in het sportpark, adres: Sportlaan 2.
Je meldt je dan elke dag voor het lopen even weer hier en je krijgt dan een individuele stempelkaart. Je loopt dan uiteraard wél gezellig met de groep van school mee!

Ik loop mee als groepsleider, wat houdt dat in? Als leider van de groep, loop je iedere dag mee voorop en houdt het tempo en de route in de gaten. Je krijgt een boekje met daarin de routes. Let op dat iedereen bij elkaar blijft, tegelijk oversteekt. Check even of je niet te vlot loopt.
Elke avond meld je je voor het lopen bij de organisatie, waar je een hesje krijgt met daarop je groepsnummer en een stempelkaart. Zorg ervoor dat je aan het eind van iedere dag het hesje weer inlevert, met de kaart.

Ik mag ‘drankpost’ zijn, wat moet ik precies doen?
Als drankpost zoek je samen naar een geschikte rustplek. Het is het fijnst om dit op de helft van de route te doen, of net iets na de helft. Hier zorg je ervoor dat er drinken is voor de kinderen, bekers en wat te snacken (gezond). Voor de volwassenen is er koffie & thee, mokken en verdere benodigdheden. Het is fijn als er zitplekken zijn voor de lopers en misschien een speelplek voor de kinderen. De plek wordt versierd met vlaggetjes en een bordje/spandoek van de Zevenster. Verdere info krijg je van de coördinator.

Snoepen tijdens de avondvierdaagse Tijdens de avondvierdaagse wordt er vaak wat meer gesnoept dan gebruikelijk. De afgelopen jaren is het snoepgebruik een beetje uit de hand gelopen. We willen een ieder vragen om te zorgen voor gezonde versnaperingen. Denk aan rauwkost en fruit.

Mijn kind heeft niet alle dagen (of de volledige 5 km) meegelopen, krijgt hij/zij nu wel een medaille? Dit bepaal je zelf als ouder. Trekt jouw kind het niet om te laat naar bed te gaan? Teveel prikkels? Lichamelijke of andere oorzaken waardoor het misschien maar de helft kan lopen? Het maakt ons niet uit, wanneer jij vindt dat je kind het verdiend heeft zijn of haar medaille af te halen, dan is dat prima. Op de laatste avond is er een feestelijk onthaal en worden de medailles uitgedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.