Populairste meester van Nederland op de Zevenster!

“Fantastisch en ongelofelijk toch? Ik kreeg er zelfs een kleur van toen ik het van de kinderen te horen kreeg. Ik had er echt geen sjoege van en ik ben al helemaal niet iemand die op de voorgrond wil staan”, zegt Kees van Broekhuizen als Buurter hem feliciteert met zijn uitverkiezing tot leukste meester van het land. Meester Kees (62) geeft al vijftien jaar les op vrije basisschool de Zevenster in Uden en woont in Sint-Anthonis. En hij is heel inventief; zo leert hij kinderen rekenen met flippo’s, schrijven met een veer, maakt hij als het vriest op het schoolplein een ijsbaan en bouwde hij met de kinderen twee tuinhuizen bij de school aan de Bronkhorstsingel. Dat alles bij elkaar maakt hem volgens de jury tot een echte Mees Kees.
Kees van Broekhuizen, die al veertig jaar in het onderwijs zit, had de folder van de Mees Kees-verkiezing wel met de post binnen zien komen, maar had er verder geen aandacht aan geschonken en opzij gelegd. Daar dachten klassemoeders Vanessa en José anders over. Samen met de leerlingen van groep 5/6 gingen ze op de vrije woensdagen van meester Kees in het geheim aan de slag. Er werden schilderijen gemaakt, formulieren ingevuld, brieven geschreven over hoe leuk meester Kees is en foto’s verzameld om in te sturen.
Mees Kees is een populaire serie kinderboeken. Begin oktober kwam ook de film Mees Kees uit. De film trok al 400.000 bezoekers en heeft de Cinekid Publieksprijs voor beste Nederlandse kinderfilm gewonnen. De uitgeverij riep daarop een wedstrijd uit waarbij alle kinderen van Nederland hun meester of juf konden nomineren. Meer dan honderd inzendingen stroomden er binnen bij de jury, die bestond uit Mees Kees-schrijfster Mirjam Oldenhave en Mees Kees-acteur Willem Voogd. De ene was nog leuker dan de andere. Maar de jury vond dat de inzending van de Zevenster er uitsprong en moest toch echt concluderen dat meester Kees van Udense vrije basisschool de aller-leukste leraar is van Nederland. Als prijs heeft de hele combinatieklas van meester Kees de filmeditie van het boek Mees kees gewonnen en mogen alle 27 leerlingen, de klassemoeders en natuurlijk de meester naar de film Mees Kees gaan kijken in een privébioscoop in Hilversum compleet met een hapje en een drankje. Voor het dagje uit is nog geen datum geprikt. Meester Kees van Broekhuizen biecht aan Buurter op dat hij nog nooit een boek van Mees Kees heeft gelezen. “Maar ik heb ze wel in de bibliotheek op school staan.”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.