Insectenflat

Insectenflat in schooltuin Zevenster

UDEN – Op Vrije Basisschool De Zevenster in Uden werd vrijdagochtend een insectenflat opgehangen. Dit zelfgemaakte bouwsel met holle bloemstengels, dennenappels, bloempotjes en takjes voorzien van gaatjes is uitermate geschikt voor diverse insecten die in Nederland voorkomen. Mede door deze insectenflat is de schooltuin nu een echt tuinreservaat en is daarbij ook aangemeld op de website van radioprogramma Vroege Vogels.

Insectenflatentuinreservaatschool-016 Insectenflatentuinreservaatschool-010

De tuin van de basisschool de Zevenster en kinderdagverblijf de Vlindertuin is helemaal ingericht om de in het wild levende dieren van Nederland te verwelkomen. Zo hanger er diverse nestkastjes, zijn er takkenrillen gemaakt, ligt er een composthoop en staan er diverse besdragende struiken en struiken met doornen. Uiteraard wordt er niet gesnoeid in het broedseizoen en worden er geen schadelijke bestrijdingsmiddelen gebruikt. Door deze manier van tuinieren is de schooltuin een heus tuinreservaat. Het Vara radio 1 programma ‘Vroege Vogels’ heeft vorig jaar de tuinreservaten geïnitieerd om ervoor te zorgen dat de tuinen in Nederland een belangrijke functie gaan vervullen als kleine natuurgebieden in stedelijke omgeving. Omdat de tuin van de Zevenster voldoet aan de voorwaarden voor een tuinreservaat werd er vandaag ook een bordje opgehangen met het logo van tuinreservaten.nl.

De nieuw opgehangen insectenflat is een goede aanvulling voor dit tuinreservaat en is meteen in gebruik genomen, twee gaatjes zijn al dichtgemetseld…

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.